10 Yaşındaki Sara Şerif’in Ölümünün Sorumlusu Baba ve Üvey Anneden Olayla İlgili İlk Açıklama!
Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de 10 yaşındaki Sara Sharif’in cansız bedeni bulunmuştu. Cinayet soruşturması devam ederken, küçük kızın babası ve üvey annesinin ilk ifadeleri videoyla kamuoyuna sunuldu. Detaylar içeriğimizde. ?
Kaynak:https://www.dailymail.co.uk/news/arti…
Geçtiğimiz ay İngiltere’de Sara Sharif isimli 10 yaşındaki kız çocuğunun cesedi bulunmuştu.
Küçük kızın cesedi, aile üyelerinin Pakistan’a uçmasının ertesi günü bulundu ve olayla ilgili uluslararası soruşturma başlatıldı.
Sara’nın ölüm nedeni şu anda bilinmese de yetkililer ölümün doğal olmadığını açıkladı.
Surrey Polisi cinayet soruşturması kapsamında Sara’nın babası Urfan Şerif, eşi Beinash Batool ve erkek kardeşi Faisal Malik ile görüşmek istiyor ancak 9 Ağustos’ta İngiltere’den Pakistan’a gittikten sonra yerleri belirlenemedi.
Olayın baş şüphelilerinden Sara’nın babası ve üvey annesi, küçük kızın ölümünden bu yana kamuoyuna yaptıkları ilk açıklama olan bir görüntü yayınladı.
Videoda Sara’nın babasının hiç konuşmadığı, üvey annesinin açıklamalarını ise not defterinden okuduğu kaydedildi.
2 dakika 36 saniye süren görüntünün büyük bir kısmı, Pakistan polisinin çiftin geniş ailesini taciz ettiği, hukuka aykırı bir şekilde gözaltına aldığı ve evlerine baskın yaptığı iddialarından oluşuyor.
“Çocuklar evden çıkmaya korktukları için okula gidemiyorlar. Kimse evden çıkmıyor.”
Son olarak görüntüde Batool’un “Birleşik Krallık yetkilileriyle işbirliği yapmaya ve davamızla mahkemede mücadele etmeye hazırız” dediği görülüyor. Açıklamayla sona eriyor.
Söz konusu açıklamanın ardından Sara’nın annesi Olga, Polonya’da bir televizyon programına katılarak açıklama yaptı.
Sara’nın ebeveynleri 2015 yılında ayrıldıktan sonra Sara ve ağabeyi, aile mahkemesinin kararının ardından babalarının yanına taşındı.
“Bir zamanlar çocuklar mutluyken ve benimle ilk kimin konuşması gerektiğini tartışırken, artık çocuklarımın benimle telefonda konuşmak istememesi ve bana en kötü isimleri takması artık normal değil.” söz konusu.