Ekonomi

Ramazan alışverişinde şekersiz beslenme trendi artıyor

Hepsiburada, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı için yapılan alışverişler doğrultusunda ortaya çıkan beslenme bilgilerini paylaştı.

Hepsiburada’dan yapılan açıklamaya göre Ramazan ayında sahurda sıkça tüketilen fıstık ezmesinde bu kez şekersiz ve hurmalı seçenekler dikkat çekti. Şekersiz fıstık ezmesi geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Sindiriminin kolaylığı ve besleyiciliği ile dikkat çeken bitki bazlı süt siparişleri geçen yıla göre 4 kat arttı. Yulaf, soya ve badem sütü seçenekleri ile şekersiz badem sütü kategorisinde en çok tercih edilen süt olarak öne çıkıyor.

İftar ve sahurları sağlıklı ve pratik tariflerle çeşitlendiren “airfryer” siparişlerinde ramazanın son ayına göre 10 kat artış var.

Bu ramazan ve bayramlarda şekerden uzak durmak isteyenlerin imtihanı şekersiz bitter çikolatalar oldu. Yüzde 100 kakao içeriği ile sağlıklı alternatifler olan şekersiz çikolatalara ilgi geçen yıla göre 40 kat arttı.

Tatlılar ve hamur işleri için glütensiz un seçenekleri müşterilerin ilgisini çekiyor. Hindistan cevizi unu, nohut unu ve karabuğday unu gibi seçenekler glütenden uzak duranların alışveriş sepetlerini dolduruyor.

hayraboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu